Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Äppelpaj med mandel- och kokossmultäcke

Kokos och mandlar ger ny smak till den snabbfixade äppelpajen.

Äppelpaj med mandel- och kokossmultäckeÄppelpaj med mandel- och kokossmultäckeÄppelpaj med mandel- och kokossmultäcke
Foto: Eva Hildén

Ingredienser

  • 6äpplen
  • 0,5citron- färskpressad saft
  • 23 mskströsocker

Täcke

  • 2 dlvetemjöl
  • 2 mskströsocker
  • 50 gsmör
  • 1 dlkokosflingor
  • 2 dlmandelspån

Till servering

  • 2 dlgrädde
  • kardemumma- malen

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.

  2. Blanda mjöl och socker. Tillsätt smöret och nyp ihop med kokosflingor och mandelspån. Ställ kallt.

  3. Dela, kärna ur och klyfta äpplena. Blanda dem med citronsaft och socker.

  4. Häll äpplena i en smord ugnssäker form. Fördela över smuldegen. Grädda i nedre delen av ugnen cirka 30 minuter.

  5. Servera med vispad grädde smaksatt med kardemumma.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök