Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Lite elegantare och festligare blir det att servera denna äppelpaj i små burkar.
Havrekrisp: Smält smöret i en stekpanna. Blanda i havregryn, sirap och nötter och stek under omrörning till en krispig blandning. Låt svalna.
Skala, kärna ur och skär äpplena i små kuber. Stek äpplena med smör, socker och kanel i en stekpanna på medelhög värme i 2–3 min, äppelbitarna ska fortfarande ha lite tuggmotstånd. Blanda i vaniljsocker.
Kolasås: Blanda alla ingredienser i en kastrull. Koka upp och låt sjuda i 10–15 min tills såsen tjocknar något.
Lägg äpplena i små glasburkar eller glas. Toppa med havrekrisp. Lägg på en kula vaniljglass och ringla sedan över kolasåsen. Servera direkt.