Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Äppelpaj med havrekrisp i burk och karamellsås

Lite elegantare och festligare blir det att servera denna äppelpaj i små burkar.

Äppelpaj med havrekrisp i burk och karamellsåsÄppelpaj med havrekrisp i burk och karamellsåsÄppelpaj med havrekrisp i burk och karamellsås
Äppelpaj i burk - enkelt och så gott! Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 2äpplen
  • 25 gsmör
  • 1 mskfarinsocker
  • 0,5 tskkanel- mald
  • 0,5 tskvaniljsocker

Havrekrisp

  • 25 gsmör
  • 2 dlhavregryn
  • 0,5 dllönnsirap
  • 0,5 dlpekannötter- hackade

Kolasås, 3 dl

  • 2 dlvispgrädde
  • 0,5 dlströsocker
  • 0,5 dlfarinsocker
  • 1 dlljus sirap
  • 50 gsmör
  • 1 mskmörk rom
  • 1 krmsalt

Tillbehör

  • vaniljglass

Gör så här

  1. Havrekrisp: Smält smöret i en stekpanna. Blanda i havregryn, sirap och nötter och stek under omrörning till en krispig blandning. Låt svalna.

  2. Skala, kärna ur och skär äpplena i små kuber. Stek äpplena med smör, socker och kanel i en stekpanna på medelhög värme i 2–3 min, äppelbitarna ska fortfarande ha lite tuggmotstånd. Blanda i vaniljsocker.

  3. Kolasås: Blanda alla ingredienser i en kastrull. Koka upp och låt sjuda i 10–15 min tills såsen tjocknar något.

  4. Lägg äpplena i små glasburkar eller glas. Toppa med havrekrisp. Lägg på en kula vaniljglass och ringla sedan över kolasåsen. Servera direkt.

Vad tyckte du om receptet?