Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Äppelpaj med citron och timjan

Recept på äppelpaj med citron och timjan. En lättlagad äppelpaj med citron och kardemumma. Mums!

Äppelpaj med citron och timjan
Äppelpaj med citron och timjan
Äppelpaj med citron och timjan
Recept på äppelpaj med citron och timjan. Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 175 gsmör- rumsvarmt
  • 1 dlströsocker
  • 3 dlvetemjöl- (180 g)
  • 1 tskbakpulver
  • 1 krmsalt

Fyllning

  • 3äpplen- –4
  • 25 gsmör
  • 1 mskströsocker
  • 1 tskkardemummakärnor- mortlade

Citronglaze

  • 2 mskhonung
  • 2 mskcitron- pressad
  • 4 kvistartimjan

Tillbehör

  • grädde- vispad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Vispa smör och socker ljust och luftigt. Blanda de torra ingredienserna och rör ner. Blanda snabbt ihop till en deg. Tryck ut i en pajform, ca 26 cm i diameter.

  2. Fyllning: Kärna ur äpplena och skär i skivor. Lägg ut skivorna på degen. Klicka över smöret och strö över socker och kardemumma.

  3. Grädda pajen mitt i ugnen ca 20 min, tills äpplena är gyllene. Ta ut och låt svalna något.

  4. Blanda honung och citronsaft och pensla på kakan. Garnera med timjan och servera med grädde.

Vad tyckte du om receptet?