Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Äppelmuffins med vit chokladtryffel

30 min + 20 min i ugn ta muffins med en läcker överraskning inuti. Använd de mindre formarna som finns i butikerna. Receptet går att dubbla om du vill göra större muffins.

Äppelmuffins med vit chokladtryffelÄppelmuffins med vit chokladtryffelÄppelmuffins med vit chokladtryffel

Ingredienser

  • 1ägg
  • 1 dlströsocker
  • 75 gsmör- smält
  • 1 tskbakpulver
  • 1 tskvaniljsocker
  • 2,5 dlvetemjöl
  • 0,5 dlmjölk
  • 2äpplen- syrliga, Gravensteiner eller Aroma
  • 2 tskkanel
  • 15mazarinformar- av aluminiumfolie

Fyllning

  • 100 gvit choklad
  • 1 dlmatyoghurt

Gör så här

  1. Fyllning: Smält chokladen i mikrovågsugnen på låg effekt eller över vattenbad.

  2. Rör snabbt i matlagningsyoghurten så att inte chokladen hinner stelna.

  3. Frys in tryffeln i minst en timme. Den blir inte helt stel. Ta ut tryffeln när du gjort muffinssmeten. Den ska sedan klickas i och gömmas i muffinssmeten.

  4. Muffins: Sätt ugnen på 200°. Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt det smälta smöret. Blanda bakpulver, vaniljsocker och mjöl och vänd ned i äggblandningen. Tillsätt mjölken.

  5. Skala och fintärna äpplena och blanda med kanelen. Vänd ned äppeltärningarna i smeten. Fördela 2/3 av smeten i formarna.

  6. Fördela den frysta tryffeln i muffinssmeten. Tryck försiktigt så att den sjunker ned i smeten. Täck över med ytterligare lite smet. Grädda mitt i ugnen ca 20 min.

Vad tyckte du om receptet?