Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
30 min + 20 min i ugn ta muffins med en läcker överraskning inuti. Använd de mindre formarna som finns i butikerna. Receptet går att dubbla om du vill göra större muffins.
Fyllning: Smält chokladen i mikrovågsugnen på låg effekt eller över vattenbad.
Rör snabbt i matlagningsyoghurten så att inte chokladen hinner stelna.
Frys in tryffeln i minst en timme. Den blir inte helt stel. Ta ut tryffeln när du gjort muffinssmeten. Den ska sedan klickas i och gömmas i muffinssmeten.
Muffins: Sätt ugnen på 200°. Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt det smälta smöret. Blanda bakpulver, vaniljsocker och mjöl och vänd ned i äggblandningen. Tillsätt mjölken.
Skala och fintärna äpplena och blanda med kanelen. Vänd ned äppeltärningarna i smeten. Fördela 2/3 av smeten i formarna.
Fördela den frysta tryffeln i muffinssmeten. Tryck försiktigt så att den sjunker ned i smeten. Täck över med ytterligare lite smet. Grädda mitt i ugnen ca 20 min.