Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Äppelmuffins med kardemumma

Recept på äppelmuffins med kardemumma och topping. Använd stora stadiga muffinsformar som rymmer drygt 1 dl. Muffinsen är goda även utan fyllning

Äppelmuffins med kardemumma
Äppelmuffins med kardemumma
Äppelmuffins med kardemumma

Ingredienser

  • 2ägg
  • 2 dlströsocker
  • 3 dlvetemjöl
  • 1 tskbakpulver
  • 0,5 tskbikarbonat
  • 1 tskkardemumma- hel krossad
  • 1 dlyoghurt- mild
  • 0,5 dlflytande smör och rapsolja
  • 10muffinsformar- stora
  • 2äpple

Topping

  • 1,5 dlkesella kvarg
  • 2 mskflorsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, bakpulver, bikarbonat och kardemumma. Rör ner mjölblandning, yoghurt och smör- & rapsolja i äggsmeten.

  2. Fördela smeten i de stora pappersformarna på en plåt. Kärna ur och skär äpplena i små bitar. Lägg ner dem i smeten.

Vad tyckte du om receptet?