Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Äppelmazarin

Mandelmassa med någon droppe bittermandelolja förhöjer smaken i denna goda kaka.

ÄppelmazarinÄppelmazarinÄppelmazarin

Ingredienser

  • 150 gsmör
  • 3 dlvetemjöl
  • 1 dlströsocker
  • 2 tskbakpulver
  • 2 tskvaniljsocker

Fyllning

  • 6äpplen
  • 2 mskråsocker
  • 2 mskkanel

Topping

  • 150 gmandelmassa
  • 3ägg
  • 2bittermandelolja- droppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Smält smöret. Blanda samman vetemjöl, socker, bakpulver, och vaniljsocker. Häll smöret över mjölblandningen och rör ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform, 27 cm i diameter.

  2. Fyllning: Skala och tärna äpplena och blanda den med råsocker och kanel. Lägg fyllningen på degen i formen.

  3. Riv mandelmassan grovt och blanda med ägg och bittermandelolja.

  4. Häll mandelsmeten över äpplena i formen.

  5. Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 min. Sikta över florsocker när pajen har svalnat. Servera eventuellt med glass eller vaniljsås.

Vad tyckte du om receptet?