Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Äppelmarmelad

Koka en dubbel sats med en gång, så har du en extraburk till frukostbrickan.

Äppelmarmelad
Äppelmarmelad
Äppelmarmelad

Ingredienser

  • 1 kgäpplen
  • 1citron
  • 8 dlströsocker
  • 2 dläppelmos
  • 1kanelstång- hel
  • 5kryddnejlikor- hela

Gör så här

  1. Skala och kärna ur äpplena.  Skär dem i mindre bitar. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet från citronen och pressa ut saften. Häll saften över äppelbitarna.

  2. Lägg äppelbitar, socker, äppelmos och kryddor i en kastrull.

  3. Koka upp och låt sjuda ca 25 min. Gör ett marmeladprov, dvs häll lite marmelad på ett fat och ställ det i frysen ca 3 min. Dra med ett finger genom marmeladen, behåller den sin form är marmeladen färdig, koka den annars några minuter till. Blanda i citronskalet och häll upp marmeladen i burkar.

Vad tyckte du om receptet?