Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Äppelmarmelad med saffran och rosmarin

God fast marmelad med en gnutta saffran och knapriga pinjenötter. God till cheddar och andra ostar med nötig smak. 

Äppelmarmelad med saffran och rosmarinÄppelmarmelad med saffran och rosmarinÄppelmarmelad med saffran och rosmarin
Foto: Per Ranung

Äppelmarmelad med saffran och rosmarin

  • 34äpplen- gärna Ingrid Marie
  • 1citron
  • 0,5 krmsaffranstrådar- hela eller mald saffran
  • 1rosmarinkvistar
  • 0,5 dlsultanrussin
  • 2 dlströsocker
  • 0,5 dlvatten
  • 0,5 dlpinjenötter

Gör så här

  1. Skala, kärna ur och skär äpplena i små tärningar. Pressa saften ur citronen och blanda med äpplet.

  2. Blanda alla ingredienser utom pinjenöttter i en kastrull. Koka upp och sjud 20–30 min.

  3. Rosta pinjenötterna i  en torr stekpanna. Blanda ner i marmeladen. Häll marmeladen i en glasburk och låt kallna.

    Foto: Per Ranung

    julbord med vörtbröd och marmelad

Vad tyckte du om receptet?