Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Söt, spröd maräng med syrliga äpplen är en fin kombination.
Sätt ugnen på 150°. Vispa citronsaft och äggvitor till hårt skum. Vispa ner socker lite i taget.
Bred ut marängsmeten på bakplåtspapper till en rund botten. Strö över nötterna. Grädda mitt i ugnen ca 1 timme. Stäng av ugnen och låt marängen stå kvar några timmar.
Kärna ur och klyfta äpplena. Stek dem i smör i en stekpanna och strö över socker. Låt dem svalna.
Vispa grädden hårt. Rör samman äggulor, florsocker och vaniljsocker och blanda ner i grädden. Bred ut grädden på marängen och lägg på äpplena. Garnera med lite mynta eller citronmeliss.