Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Äppelmaräng med vaniljgrädde

Söt, spröd maräng med syrliga äpplen är en fin kombination.

Äppelmaräng med vaniljgrädde
Äppelmaräng med vaniljgrädde
Äppelmaräng med vaniljgrädde

Ingredienser

  • 0,5 tskcitronsaft- pressad
  • 3äggvitor
  • 1,5 dlströsocker
  • 1 dlhasselnötter- grovhackade
  • 3äpple
  • 2 msksmör
  • 2 mskströsocker

Vaniljgrädde

  • 2 dlvispgrädde
  • 2äggulor
  • 2 mskflorsocker
  • 1 tskvaniljsocker

Tillbehör

  • 1 knippamynta- färsk eller citronmeliss

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°. Vispa citronsaft och äggvitor till hårt skum. Vispa ner socker lite i taget.

  2. Bred ut marängsmeten på bakplåtspapper till en rund botten. Strö över nötterna. Grädda mitt i ugnen ca 1 timme. Stäng av ugnen och låt marängen stå kvar några timmar.

  3. Kärna ur och klyfta äpplena. Stek dem i smör i en stekpanna och strö över socker. Låt dem svalna.

  4. Vispa grädden hårt. Rör samman äggulor, florsocker och vaniljsocker och blanda ner i grädden. Bred ut grädden på marängen och lägg på äpplena. Garnera med lite mynta eller citronmeliss.

Vad tyckte du om receptet?