Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Ljuvligt gott och saftigt! Den här äppellängden med mandelmassa bakas med smördeg vilket gör att det påminner lite om wienerbröd. Ruskigt gott till glöggfikat!
Värm ugnen till 175 grader.
Lägg smördegen på ett bakplåtspapper och nagga mitten med en gaffel.
Vispa gulan lätt och pensla en centimeter kant. Lägg mandelmassa i mitten och fördela äppleskivor på. Pudra med florsocker och grädda längden i 15–20 minuter tills äpplena börjat mjukna och smördegen rest sig och fått vacker färg.
Smält aprikosmarmeladen och pensla på äppelskivorna. Låt svalna och skär i bitar. Pudra florsocker på kanterna.
Recept från Mitt kök