Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Äppelkompott

Äppelkompott passar särskilt bra till smakrika kittostar.

ÄppelkompottÄppelkompottÄppelkompott
Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 6äpplen- fasta
  • 1vaniljstång
  • 2 dlvatten
  • 1,5 dlströsocker
  • 1kanelstång

Gör så här

  1. Dela vaniljstången på längden och skrapa ut fröna. Koka upp vaniljstång och -frön, vatten, socker och kanelstång och koka ihop tills ca 1/4 av vätskan återstår.

  2. Skala, kärna ur och skär äpplena i ca 1 x 1 cm stora tärningar.

  3. Lägg äpplena i sockerlagen och låt sjuda tills de mjuknat, ca 10 min.

  4. Ta upp vanilj- och kanelstång och låt kompotten kallna. Servera till ost.

Vad tyckte du om receptet?