Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Äppelkompott med punch och kanel

Äppelkompott med punch och kanel
Äppelkompott med punch och kanel
Äppelkompott med punch och kanel
Thomas Carlén

Ingredienser

  • 4 stäpplen
  • 1 dlvatten
  • 0,75 dlpunsch
  • 1 stkanelstång

Servering

  • vaniljglass

Gör så här

  1. Skala, kärna ur och skär äpplena i stora tärningar. Lägg dem i en kastrull med vatten, punsch och kanelstång. Koka utan lock tills äppeltärningarna är riktigt mjuka. Rör om då och då. Ställ kastrullen i kallt vattenbad så att kompotten svalnar.

  2. Skeda upp kompotten i glas och servera med en kula vaniljglass av god kvalitet. Dekorera med kanelstång.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök