Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Äppelkompott med limoncello

Äpplena får en lätt citronsmak av limoncello, som kan bytas ut mot citron och lite vatten.

Äppelkompott med limoncello
Äppelkompott med limoncello
Äppelkompott med limoncello

Ingredienser

  • 4äpplen
  • 0,75 dllimoncello (citronlikör)- citronlikör
  • 2 mskströsocker
  • 1,5 dlmellangrädde
  • 12cantuccini- (italienska mandelskorpor)
  • 12cantuccini- (italienska mandelskorpor)

Gör så här

  1. Kärna ur äpplena och skär dem i ca 1 x 1 cm stora tärningar.

  2. Koka dem med limoncello och socker utan lock ca 5 min.

  3. Låt kallna.

  4. Vispa grädden till ett fast skum.

  5. Krossa skorporna. Varva äppelkompott, grädde och skorpor i glas eller skålar.

Vad tyckte du om receptet?