Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Äppelkompott med kardemumma och havrekrisp

Äppelkompott med kardemumma och havrekrisp
Äppelkompott med kardemumma och havrekrisp
Äppelkompott med kardemumma och havrekrisp
JENNY GRIMSGÅRD

Ingredienser

  • 4äpplen
  • 0,5citron
  • 4,5 mskströsocker
  • 0,5 tskvaniljsocker
  • 1,5 dlhavregryn
  • 1 msksmör
  • 3 mskturkisk yoghurt
  • 1 krmkardemumma
  • havrekrisp

Gör så här

  1. Tärna 4 äpplen. Koka tillsammans med 1/2 pressad citron, 2 msk strösocker och 1/2 tsk vaniljsocker.

  2. Koka tills äpplet är mjukt men fortfarande är fast och håller sin form. Smaka eventuellt av med mer socker.

  3. Stek 1 1/2 dl havregryn med 1 msk smör och 2 1/2 msk strösocker tills grynen blir gyllenbruna och krispiga.

  4. Låt svalna på bakplåtspapper. Lägg kompotten i botten av 4 glas.

  5. Toppa med 3 msk turkisk yoghurt i varje glas och strö över 1 krm stött kardemumma och havrekrisp.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök