Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Tärna 4 äpplen. Koka tillsammans med 1/2 pressad citron, 2 msk strösocker och 1/2 tsk vaniljsocker.
Koka tills äpplet är mjukt men fortfarande är fast och håller sin form. Smaka eventuellt av med mer socker.
Stek 1 1/2 dl havregryn med 1 msk smör och 2 1/2 msk strösocker tills grynen blir gyllenbruna och krispiga.
Låt svalna på bakplåtspapper. Lägg kompotten i botten av 4 glas.
Toppa med 3 msk turkisk yoghurt i varje glas och strö över 1 krm stött kardemumma och havrekrisp.
Recept från Mitt kök