Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Äppelkompott med kardemumma & müsli

Låt det smaka med en härlig äppelkompott med syra från turkisk yoghurt.

Äppelkompott med kardemumma & müsli
Äppelkompott med kardemumma & müsli
Äppelkompott med kardemumma & müsli
JENNY GRIMSGÅRD

Ingredienser

  • 3äpplen
  • 0,5citron- pressad saft
  • 1 mskvatten
  • 2 mskströsocker
  • 0,5 tskvaniljsocker
  • 1 dlmüsli- (av din favoritsort)
  • 2 dlturkisk yoghurt
  • 1 krmkardemumma- stött

Gör så här

  1. Skär äpplena i små tunna bitar (ta bort kärnhuset men låt skalet vara kvar) och lägg i en liten kastrull. Tillsätt pressad citron, vatten, strösocker och vaniljsocker. Koka försiktigt tills äpplet är mjukt men fortfarande fast och håller sin form, cirka 2-3 minuter. Smaka eventuellt av med mer socker.

  2. Fördela kompotten i botten av fyra glas. Toppa med turkisk yoghurt, strö över stött kardemumma och avsluta med mûsli.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök