Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Äppelkompott med kakströssel

Äppelkompott med kakströssel
Äppelkompott med kakströssel
Äppelkompott med kakströssel
Ann-Charlotte Fägerlind

Strössel

  • 1,5 dlvetemjöl
  • 50 gsmör
  • 2 msksocker

Kompott

  • 3 stäpplen
  • 0,5 dlsocker
  • 1 stkanelstång
  • crème fraiche

Gör så här

  1. Blanda smör, mjöl och socker till en smulig massa. Fördela smulorna på en plåt och grädda på 200 grader i 5–7 min.

  2. Skala och tärna äpplena. Koka upp äppelbitarna med socker och kanel i en kastrull.

  3. Låt sjuda på låg värme i 20 min. Servera i glas med en klick crème fraiche och kakströssel.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök