Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Äppelkompott med grön kardemumma, mynta och citron

Recept på en snabblagad kompott som är god till gröt eller som efterrätt med mjölk.

Äppelkompott med grön kardemumma, mynta och citronÄppelkompott med grön kardemumma, mynta och citronÄppelkompott med grön kardemumma, mynta och citron
Äppelkompott med grön kardemumma Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 46äpplen
  • 1 mskpressad citron
  • 34 mskhonung
  • 23kardemummakapslar- gröna eller 1 krm mortlad kardemumma
  • mynta- och citrontimjan
  • 2 skivorcitron

Gör så här

  1. Kärna ur och skär äpplena i små bitar. Lägg dem i en kastrull. Häll över citronsaft. Ringla över honung och lägg i kardemumma, mynta och citrontimjan.

  2. Koka under lock i ca 5 min tills äpplena mjuknat. Lägg i citronskivorna. Häll den heta kompotten i en väl rengjord burk. Skruva på locket på en gång. Låt kallna.

Vad tyckte du om receptet?