Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Äppelknyten med jordnötssmör

Köp gärna "crunchy" jordnötssmör till knytena.

Äppelknyten med jordnötssmör
Äppelknyten med jordnötssmör
Äppelknyten med jordnötssmör
Foto: Eva Hildén

Ingredienser

  • 4äpplen
  • 1 mskcitronsaft- färskpressad
  • 3 mskströsocker
  • 1 förpsmördeg- utkavlad kyld
  • 4 mskjordnötssmör
  • 1 litetägg

Till garnering

  • 2 msksalta jordnötter- hackade
  • florsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.

  2. Klyfta och kärna ur äpplen. Skär äppelklyftorna i skivor. Blanda äppelskivorna med citronsaften. Blanda i sockret.

  3. Rulla ut smördegen tillsammans med bakplåtspappret på en liten plåt. Dela degen på bredden i två lika stora delar (degark). Klicka på jordnötssmöret och lägg på äppelklyftorna i mitten av varje degark och vik degkanterna över fyllningen. Pensla degkanterna med uppvispat ägg. Ställ kallt cirka 10 minuter.

  4. Grädda knyten i nedre delen av ugnen cirka 25 minuter eller tills dem är gyllengula.

  5. Garnera med nötterna och sikta över lite florsocker.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök