Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Äppelkladdkaka

Äppelkladdkaka – en blandning av äppelpaj och kladdkaka. Äppelkladdkaka är en mycket god och enkel efterrätt.

ÄppelkladdkakaÄppelkladdkakaÄppelkladdkaka
Äppelkladdkaka Foto: Allt om Mat

Äppelkladdkaka

  • 3 stägg
  • 1,5 dlströsocker
  • 150 gsmör- smält
  • 2,5 dlvetemjöl
  • 2 mskvaniljsocker
  • 3 stäpplen
  • 0,5 tskbakpulver

Gör så här

  1. Värm ugnen till 180°.

  2. Vispa ihop ägg, socker och tillsätt smält smör.

  3. Rör ner mjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör ihop allt till en slät smet. Skala och riv äpplena och blanda ner det i smeten.

  4. Häll smeten i en smord och bröad springform, ca 24 cm i diameter.

  5. Grädda äppelkladdkakan mitt i ugnen i 25–35 minuter. Den ska fortfarande vara lite kladdig i mitten – inte rinnig men ha en kladdig kärna. Känn med en sticka när äppelkladdkakan är klar.

  6. Låt kakan bli kall innan servering.

Vad tyckte du om receptet?

Servera äppelkladdkaka med

Vaniljsås

Vaniljglass