Servera äppelkladdkaka med
• Vaniljsås
• Vaniljglass
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Äppelkladdkaka – en blandning av äppelpaj och kladdkaka. Äppelkladdkaka är en mycket god och enkel efterrätt.
Värm ugnen till 180°.
Vispa ihop ägg, socker och tillsätt smält smör.
Rör ner mjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör ihop allt till en slät smet. Skala och riv äpplena och blanda ner det i smeten.
Häll smeten i en smord och bröad springform, ca 24 cm i diameter.
Grädda äppelkladdkakan mitt i ugnen i 25–35 minuter. Den ska fortfarande vara lite kladdig i mitten – inte rinnig men ha en kladdig kärna. Känn med en sticka när äppelkladdkakan är klar.
Låt kakan bli kall innan servering.
• Vaniljsås
• Vaniljglass