Läs mer:
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på äppelkladdkaka, en underbar förening av kladdkaka och äppelkaka. En riktigt saftig och kladdig kaka med klassiska äppelkakesmaker. Använd gärna syrliga äpplen för bästa resultat.
Sätt ugnen på 175°. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Finriv skalet. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt socker, citronskal, ägg och mjöl och rör till en slät smet.
Skala, kärna ur och riv äpplena grovt. Blanda ner dem i smeten.
Häll smeten i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter, med ett tillklippt bakplåtspapper i botten. Strö över kanel.
Grädda kakan mitt i ugnen ca 20 min. Låt kakan svalna.
Pudra lite florsocker på kakan och servera med lättvispad grädde.
Läs mer: