Läs också:
Kladdkaka - recept på kladdig klassiker
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på enkel och god äppelkaka. Äppelkaka har klassiska smaker av citron och kanel vilket bryter fint mot de syrliga äpplena. Har du svenska äpplen med tunt skal behöver de inte skalas.
Sätt ugnen på 175°. Skala eventuellt och kärna ur äpplena. Skär dem i tunna klyftor. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet.
Rör smör och socker smidigt. Tillsätt äggen, ett i taget. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i smeten tillsammans med citronskalet.
Bred ut smeten i en smord form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Stick i äppelklyftorna och strö över pärlsocker och kanel.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 40 min. Låt kakan svalna innan den serveras.
Läs också:
Kladdkaka - recept på kladdig klassiker