Älskar du också att baka?
Gör som allt fler: Följ Baka med Allt om Mat – vårt nya inspirerande nyhetsbrev som helt fokuserar på bakning!
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Äppelkaka med pekannötter och saffranspärlsocker är en klassiker i ny skrud. Saftig och lättbakad äppelkaka toppas med knaprigt pärlsocker smaksatt med saffran och punsch.
Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter.
Vispa smör och socker poröst med elvisp. Tillsätt äggen, ett i taget, och därefter mjöl, bakpulver och mjölk. Bred ut smeten i formen.
Saffranspärlsocker: Lägg pärlsockret i en liten plastpåse och tillsätt saffran och punsch. Gnugga in saffranet i sockret så att det färgas gult.
Kärna ur äpplena och skär i klyftor. Stick ner dem i smeten. Grovhacka nötterna och strö över. Hyvla över smöret med en osthyvel så att det täcker hela formen. Strö över kanel och saffranspärlsockret.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 25 min. Känn med en sticka, som ska vara torr.
Älskar du också att baka?
Gör som allt fler: Följ Baka med Allt om Mat – vårt nya inspirerande nyhetsbrev som helt fokuserar på bakning!