Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En ganska enkel äppelkaka blir till vackra bakelser med den läckra kolakrämen.
Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg, strösocker och honung vitt och pösigt. Blanda ihop vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver och vänd ner det i äggblandningen. Tillsätt det smälta smöret.
Häll smeten i en långpanna, ca 25 x 35 cm, och strö över det mesta av pekannötterna. Kärna ur äpplena och skär tunna skivor, gärna på mandolin. Fördela dem över smeten.
Grädda kakan i 20–25 min. Låt den svalna och skär den sedan i bitar.
Kolatopping: Vispa ihop smetana, dulce de leche och salt till en jämn kräm. Fyll en spritspåse med krämen och spritsa den på kakan. Det går även att stryka krämen på kakan. Avsluta med att strö på hackade pekannötter och garnera med gröna blad.