Läs också:
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En äppelkaka toppad med goda pekannötter. Ytan är lätt knaprig av ett toscatäcke, och under finns en saftig kaka med tärnade äpplen. Den blir lätt en favorit som kan bakas på förmiddagen och serveras senare. Servera den med lättvispad grädde, vaniljglass eller vaniljsås.
Sätt ugnen på 200°. Smörj en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Smält smöret. Kärna ur och skär
äpplena i cm-stora tärningar.
Vispa ägg och 1 1/2 dl socker vitt och luftigt. Blanda mjöl och bakpulver. Vänd ner mjölblandning och smör i äggpöset och rör till en jämn smet. Häll smeten i formen. Strö över äppeltärningar och 1 msk socker.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 25 min.
Toscaglasyr: Hacka nötterna. Blanda smör, socker, grädde och mjöl i en kastrull. Sjud under omrörning tills det börjar tjockna. Rör i nötterna.
Ta ut och häll smeten över kakan, Grädda i ytterligare ca 15 min tills ytan fått fin färg. Flytta eventuellt upp kakan i ugnen så att den får en fin yta. Låt kakan svalna.
Servera med vispad grädde, glass eller vaniljsås.
Läs också: