Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Äppelkaka med citron

Äppelkaka med citron och mynta. Den här äppelkakan kommer att bli din nya favorit.

Äppelkaka med citronÄppelkaka med citronÄppelkaka med citron
Thomas Carlén

Äppelkaka

  • 150 gsmör- mjukt
  • 2 dlströsocker
  • 2 stägg
  • 0,5 dlmandellikör
  • 1 stcitron- rivet skal
  • 2 tskmynta- eller citronmeliss hackad
  • 1 mskvaniljsocker
  • 3 dlvetemjöl
  • 1 tskbakpulver
  • 2 stäpplen- skalade och grovrivna

Dekoration

  • 50 gpinjekärnor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.

  2. Smörj och bröa en rund form med löstagbar botten, cirka 24 cm i diameter.

  3. Rör smör och strösocker pösigt. Tillsätt ett ägg i taget och vispa smeten fluffig. Tillsätt mandellikör, citronskal, mynta och vaniljsocker.

  4. Blanda vetemjöl och bakpulver i en skål och sikta ner i smeten. Tillsätt de rivna äpplena och rör om. Bred ut smeten i formen och strö över pinjekärnorna.

  5. Grädda kakan i nedre delen av ugnen, cirka 35 minuter. Låt kakan svalna något i formen innan den tas ur formen.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök