Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på äppelkaka med calvados och hasselnötstäcke. Det glutenfria pajtäcket blir inte knaprigt utan lent och fluffigt. Servera med lättvispad grädde.
Sätt ugnen på 200°. Skala och halvera äpplena. Gröp ur kärnhusen. Koka upp vattnet med socker och citronsaft. Lägg äppelhalvorna i lagen och koka ca 5 min. Låt äpplena svalna i lagen.
Ta upp äpplena med hålslev och lägg dem i en ugnssäker form. Häll över calvadosen.
Vispa smör och socker poröst. Dela äggen. Blanda ner äggulorna i smörblandningen, en i taget, och rör kraftigt emellan. Blanda i hasselnötsmjölet.
Vispa äggvitorna till ett fast skum. Vänd ner äggvitorna, lite i taget, i nötsmeten. Bred nötsmeten över äpplena.
Grädda mitt i ugnen ca 30 min. Servera äppelkakan ljummen med lättvispad grädde.