Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Äppelkaka i långpanna - recept

Recept på klassisk äppelkaka bakad i långpanna. En enkel och gammaldags variant med favoritkombon äpple och kanel, perfekt om du ska bjuda många!

Servera den gärna lite ljummen med kall vaniljsås, vispad grädde eller glass. Mums!

Äppelkaka i långpanna - recept
Äppelkaka i långpanna - recept
Äppelkaka i långpanna - recept

Ingredienser

  • 200 gsmör- rumstempererat
  • 3 dlströsocker
  • 4ägg
  • 4,5 dlvetemjöl
  • 2 tskbakpulver
  • 1 dlmjölk
  • 34äpplen
  • 2 mskströsocker
  • 1,5 tskkanel- malen

Gör så här

  1. Media laddas
  2. Rör smör och socker poröst.

  3. Tillsätt ett ägg i taget under omrörning.

  4. Sikta i mjöl och bakpulver. Häll i mjölk. Blanda.

  5. Bred ut smeten i en bakplåtspappersklädd långpanna.

  6. Kärna ur äpplen och skär i klyftor.

  7. Blanda socker och kanel.

  8. Vänd äppelklyftor i kanelblandningen.

  9. Lägg klyftorna ovanpå smeten.

  10. Grädda i nedre delen av ugnen i 30 minuter på 200 grader.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök