Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på klassisk äppelkaka bakad i långpanna. En enkel och gammaldags variant med favoritkombon äpple och kanel, perfekt om du ska bjuda många!
Servera den gärna lite ljummen med kall vaniljsås, vispad grädde eller glass. Mums!
Media laddas
Rör smör och socker poröst.
Tillsätt ett ägg i taget under omrörning.
Sikta i mjöl och bakpulver. Häll i mjölk. Blanda.
Bred ut smeten i en bakplåtspappersklädd långpanna.
Kärna ur äpplen och skär i klyftor.
Blanda socker och kanel.
Vänd äppelklyftor i kanelblandningen.
Lägg klyftorna ovanpå smeten.
Grädda i nedre delen av ugnen i 30 minuter på 200 grader.
Recept från Mitt kök