Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Äppelkaka i långpanna - enkelt recept

Lättbakad äppelkaka som du rör ihop och gräddar i långpannan. Servera med fluffig vaniljvisp.

Äppelkaka i långpanna - enkelt receptÄppelkaka i långpanna - enkelt receptÄppelkaka i långpanna - enkelt recept
Foto: Åsa Dahlgren

Äppelkaka

  • 7 dlvetemjöl
  • 4 tskbakpulver
  • 2 tskvaniljsocker
  • 2ägg
  • 4 dlströsocker
  • 3 dlmjölk
  • 4 msksmör- smält

Äpplen

  • 0,75 dlströsocker
  • 2 mskkanel
  • 1 kgäpplen- skalade och skalade och klyftade

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.

  2. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker.

  3. Knäck äggen i en skål, blanda ner övriga ingredienser och rör med en sked till en fast smet. Vispa inte.

  4. Blanda socker och kanel i en stor plastpåse. Lägg ner äppel­klyftorna och skaka runt tills alla äpplen är täckta med kanel.

  5. Lägg bakplåtspapper i en långpanna, 30 x 40 cm. Häll i kaksmeten och tryck ner äppelklyftorna jämnt fördelat i smeten. Grädda kakan i mitten av ugnen i 25 min.

Vad tyckte du om receptet?