Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Lättbakad äppelkaka som du rör ihop och gräddar i långpannan. Servera med fluffig vaniljvisp.
Sätt ugnen på 200°.
Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker.
Knäck äggen i en skål, blanda ner övriga ingredienser och rör med en sked till en fast smet. Vispa inte.
Blanda socker och kanel i en stor plastpåse. Lägg ner äppelklyftorna och skaka runt tills alla äpplen är täckta med kanel.
Lägg bakplåtspapper i en långpanna, 30 x 40 cm. Häll i kaksmeten och tryck ner äppelklyftorna jämnt fördelat i smeten. Grädda kakan i mitten av ugnen i 25 min.