Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Syrliga och smakrika äpplen som Signe Tillisch och Åkerö passar bra till äppelkakan.
Skålla, skala och mal mandeln på mandelkvarn. Blanda smör och florsocker i en matberedare. Tillsätt resterande ingredienser och blanda snabbt ihop till en deg.
Kavla ut degen tunt och klä en pajform, ca 28 cm i diameter, invändigt med den eller tryck ut degen i formen. Ställ formen i kylen medan fyllningen görs. Sätt ugnen på 175 grader.
Mandelfyllning: Skålla, skala och mal mandeln på mandelkvarn. Blanda mandel, smör och florsocker till en slät massa. Rör i citronskalet. Tillsätt äggen, ett i taget. Häll smeten i pajformen.
Skala, kärna ur och skär äpplena i klyftor. Lägg klyftorna i cirklar på fyllningen. Blanda socker och kanel och strö över äpplena. Grädda mitt i ugnen 45–50 min. Låt kakan svalna innan den serveras.