Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Mandelmassa gör äppelkakan extra saftig och hållbar!
Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter.
Riv mandelmassa och blanda med äggen, ett i taget. Rör ner socker.
Blanda vetemjöl med bakpulver och vaniljsocker. Rör ner det i äggsmeten. Tillsätt mjölk och smält smör.
Skala och klyfta äpplena. Lägg hälften av äppelklyftorna botten av formen. Häll 1/3 av smeten i formen och äppelklyftor ovanpå i ett fint mönster. Täck med smet och lägg på ytterligare äppelklyftor och häll på resterande smet.
Grädda mitt i ugnen ca 35 minuter.
Pudra över florsocker när kakan svalnat. Servera med glass eller vispad grädde.