Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Äppelkaka

Servera gärna äppelkakan med vaniljsås eller glass.

ÄppelkakaÄppelkakaÄppelkaka
Foto: Eva Hildén

Ingredienser

  • 1kakform- ca 22 cm i diameter
  • smör och ströbröd- till formen
  • 5 dlvetemjöl
  • 1 tskbakpulver
  • 300 gsmör- kylskåpskallt, tärnat
  • 4 dlsocker
  • 1citron- vältvättad, finrivet skal
  • 2ägg
  • 4äpplen
  • 2 mskcitronsaft- färskpressad
  • 2 mskflorsocker- + florsocker till garnering

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och bröa formen.

  2. Blanda mjöl och bakpulver i en bunke.

  3. Mät upp smör, socker och citronskal i matberedare monterad med en kniv och mixa ca 1 minut. Mixa i äggen, ett i taget. Tillsätt mjölet och mixa ihop till en jämn smet.

  4. Lägg smeten i formen och jämna ut med baksidan av en matsked.

  5. Klyfta, kärna ur och skär äpplena i skivor. Blanda äppelskivorna med citronsaften. Stick ner dem i smeten. Sikta över florsocker. Grädda kakan i nedre delen av ugnen cirka 45 minuter.

  6. Garnera med lite siktat florsockret innan serveringen.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök