Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Enkel äppelkaka

Enkel och god äppelkaka som lätt kan tas med på utflykten. Smarrig till fikat och underbar till kaffet.

Enkel äppelkaka
Enkel äppelkaka
Enkel äppelkaka
Foto: Susanne Almers

Äppelkaka

  • 5äpplen- t ex Gravensteiner, Signe Tillisch e
  • 1 dlråsocker
  • 2 tskkanel- mald
  • 2 dlströbröd
  • 50 gmandelspån
  • 75 gsmör

Tillbehör

  • vaniljvisp

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Halvera, kärna ur och skär äpplena i tunna klyftor. Blanda dem med socker och kanel i en skål.

  2. Bred ut dem i en smord form, ca 24 cm i diameter. Strö över ströbröd och mandelspån. Hyvla eller klicka ut smör överst. Grädda mitt i ugnen ca 40 min.

  3. Ta med vaniljvisp på utflykten och skaka den fluffig i en burk med lock. Servera kakan med vaniljvispen till.

Vad tyckte du om receptet?