6 goda svenskodlade äpplen
Gravensteiner är strimmande rött eller rödflammigt med en fantastisk härlig doft, god söt smak med fin syra. Äpplet är gott att bara äta som
det är. Det passar till i stort sett allt; bakning, gott i maten, till mos, cider och must. Men läckert också att bara äta som det är.
Collina har krispigt fruktkött och frisk smak med en aning syra. Äpplet är gott att äta som det är, men passar även bra i bakning, i sallader, till äppelsalsa, chutney och mos. Bra i äppelkakor och passar även att göra must av.
Signe Tillisch är ett riktigt allround-äpple. Fruktköttet är gulvitt eller vitt, poröst och saftigt och smaken söt och svagt syrlig med fin arom. Det är gott att äta som det är och passar fint i sallader, desserter, äppelkakor och andra bakverk. Även gott i chutney, mos och must.
Åkerö, med sitt fasta fruktkött och fina smak, är juvelen bland våra svenska äppelsorter. Det är aromatiskt och friskt, ett gott ätäpple som också passar bra i äppelkakor och till mos.
Discovery har ett fast fruktkött som har en svag rosa ton. Äpplet har en söt smak. Det är gott att äta som det är, men passar också i desserter
och i bakverk. Prova i äppelkaka eller som ett sötsyrligt äppelmos.
Summer red har ett saftigt och sött fruktkött, bärig smak, med en frisk syra. Passar att äta som det är, men också gott i bakverk och i matlagning