Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Äppelgelé med rosmarin

Rosmarin ger geléet en god och fyllig smak som passar till olika kött- och gryträtter. Frisk och aromrik smak får geléet med lime.

Äppelgelé med rosmarinÄppelgelé med rosmarinÄppelgelé med rosmarin

Ingredienser

  • 1 kgäpplen- syrliga
  • 6 dlvatten
  • 9 dlströsocker- per liter avrunnen saft

Smaksättning 1, till 1/2 sats äppelgelé

  • 6rosmarintoppar

Smaksättning 2, till 1/2 sats äppelgelé

  • 0,5 tsklime- 1/2 tsk skal och 2 msk saft

Gör så här

  1. Skölj äpplena och skär bort eventuellt skadade delar. Dela dem i mindre bitar, låt skal och kärnhus vara kvar.

  2. Koka upp vattnet i en stor gryta. Häll i äpplena och låt dem koka under lock ca 15 min eller tills de är helt mjuka.

  3. Häll upp massan i en silställning och låt saften självrinna ca 30 min.

  4. Mät upp hälften av saft och socker. Koka upp saften och tillsätt sockret lite i taget, rör tills sockret löst sig.

  5. Koka saften kraftigt utan lock i ca 10 min. Gör geléprov enligt ruta. Tillsätt rosmarin eller lime och koka upp. Ställ åt sidan och skumma.

  6. Häll upp geléet på varma glas. Sätt på locket och låt dem svalna. Förvara geléet kallt.

  7. Gör på samma sätt med den andra hälften av saft, socker och lime.

Vad tyckte du om receptet?