Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Äppelgalette

Galette är franska plättar som vanligtvis görs på bovetemjöl. Här är en förenklad variant med vanlig vetemjöl som serveras med äpplen, socker och kanel.

ÄppelgaletteÄppelgaletteÄppelgalette
Foto: Ann-Charlotte Fägerlind

Ingredienser

  • 1 dlmjölk
  • 3 dlmjöl
  • 25 gjäst
  • 0,5 dlmajsolja
  • 3 msksocker
  • 2 stäpplen
  • 2 tskkanel

Gör så här

  1. Värm mjölken till 37 grader. Rör i jästen. Tillsätt oljan.

  2. Blanda ner mjölet och 1 msk socker. Arbeta degen och låt jäsa i 1 timme.

  3. Knåda degen och kavla ut till en rund, ganska tunn kaka.

  4. Täck med äppelskivor, socker och kanel.

  5. Låt jäsa i 30 min och grädda i ugn, 225 grader, i 15 min.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök