Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Äppelfylld kotlettrad


En riktig söndagsmiddag.

Äppelfylld kotlettrad

Äppelfylld kotlettrad

Äppelfylld kotlettrad

Olof Abrahamsson

Ingredienser

  • 1,5 kgkotlettrad- benfri
  • 1gul lök
  • 140 gbacon
  • 2äpple
  • 1 msksmör- eller margarin + 1 msk
  • salt- peppar
  • 4 dlsky- + vatten
  • 23 mskkalvfond
  • 4 dlvispgrädde
  • 2 mskMaizenaredning
  • 2 tskkinesisk soja
  • 2 tsksirap

Gör så här

  1. Putsa köttet och skär ett längs­gående snitt. Skala och hacka löken. Strimla bacon och dela, kärna ur och tärna äpplena. Fräs allt mjukt i smör.

  2. Vik ut köttet, salta och peppra. Lägg på fyllningen och vik ihop. Bind upp köttet med steksnöre.

  3. Bryn i smör i stekpanna, låt steka klart i ugn 175 grader, cirka 1 timme tills innertemperaturen är 73 grader.

  4. Koka ur stekpannan med 2 dl vatten och använd till såsen. Koka upp sky, fond och grädde. Red såsen och koka i 3 minuter.

  5. 5 Smaka av med soja, sirap, salt och peppar. Skiva upp köttet och servera med såsen och rostad potatis och rödbetor.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök