Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En riktig söndagsmiddag.
Putsa köttet och skär ett längsgående snitt. Skala och hacka löken. Strimla bacon och dela, kärna ur och tärna äpplena. Fräs allt mjukt i smör.
Vik ut köttet, salta och peppra. Lägg på fyllningen och vik ihop. Bind upp köttet med steksnöre.
Bryn i smör i stekpanna, låt steka klart i ugn 175 grader, cirka 1 timme tills innertemperaturen är 73 grader.
Koka ur stekpannan med 2 dl vatten och använd till såsen. Koka upp sky, fond och grädde. Red såsen och koka i 3 minuter.
5 Smaka av med soja, sirap, salt och peppar. Skiva upp köttet och servera med såsen och rostad potatis och rödbetor.
Recept från Mitt kök