Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Äppelfocaccia med rökt sidfläsk passar fint som brytbröd på höstbuffén.
1 Lös jästen i det kalla vattnet. Tillsätt salt, 2 msk olivolja och mjöl. Arbeta kraftigt ihop till en lös deg.
Smörj en bunke med olivolja och lägg ner den färdigknådade degen. Tänk på att bunken ska vara stor, degen ska kunna jäsa till dubbel storlek. Täck över med plastfolie och ställ bunken i kylskåpet 8-12 timmar.
Skär fläsket i små täningar. Dela, kärna ur och klyfta äpplena.
Ta ut degen från kylskåpet. Häll ut den i en långpanna med bakplåtspapper och tryck ut den med mjölad hand. Tryck ner fläsk och äppelklyftor. Gör hål i degen med fingrarna och ringla över 3 msk olivolja. Strö på flingsalt.
Sätt ugnen på 225 grader. Låt brödet jäsa utan duk 20-30 minuter.
Grädda brödet i mitten av ugnen cirka 30 minuter. Servera nygräddat.
Recept från Mitt kök