Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Äppeldrink med svampcrostini

Kantarellröran kan även serveras till fisk eller kyckling.

Äppeldrink med svampcrostini
Äppeldrink med svampcrostini
Äppeldrink med svampcrostini
Äppeldrink med svampcrostini Foto: Ulrika Pousette

Äppeldrink med svampcrostini

  • 16 clvodka
  • 8 cllimoncello (citronlikör)
  • 4 clcitron- pressad
  • 24 cläppeljuice- färskpressad
  • isbitar

Garnering

  • 4äppelskivor

Crostini

  • 200 gkantareller
  • 2schalottenlökar
  • 1 msksmör
  • 1 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 1 dlcrème fraiche
  • 2 mskgräslök- hackad
  • 15crostini

Gör så här

  1. Crostini: Ansa och hacka svampen. Skala och finhacka löken. Stek svamp och lök i smör tills de fått fin färg. Krydda med salt och peppar och låt kallna.

  2. Vispa crème fraichen fast med elvisp. Rör i svampfräs och gräslök. Fördela röran på crostinin precis före servering.

  3. Blanda vodka, likör, citronsaft, äppeljuice och is i en shaker. Skaka och sila upp drinken i glas. Garnera med en äppelskiva. Servera med svampcrostini.

Vad tyckte du om receptet?