Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Äppeldricka med kanel

Recept på äppeldricka med kanel. Sockermängden beror på äppelsort. Rör ut sockret, smaka av och tillsätt eventuellt mer socker. Drickan går utmärkt att frysa.

Äppeldricka med kanel
Äppeldricka med kanel
Äppeldricka med kanel
Foto: ANNIKA VANNERUS

Ingredienser

  • 2 kgäpplen- ex Katja
  • 1citron
  • 1,5 lvatten
  • 2kanelstänger
  • 1 mskcitronsyra
  • 1,52,5 dlströsocker- per liter avrunnen saft

Gör så här

  1. Ta bort fnas och skär bort eventuellt skadade partier från äpplena. Skölj citronen noga i ljummet vatten och skär den i skivor.

  2. Häll vattnet i en rostfri bunke och tillsätt citronskivor, kanelstänger och citronsyra.

  3. Riv äpplena på matberedarens grova rivskiva. Blanda genast ner äppelrivet i vattnet. Täck med plastfolie och låt stå i kylen ett dygn. Rör om då och då.

  4. Sila fruktmassan genom silduk eller kökshandduk. Mät upp saft och socker och häll över i en ren bunke. Rör tills sockret löst sig. Späd eventuellt med vatten om drickan känns för koncentrerad.

Vad tyckte du om receptet?