Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Vinkokta äppeltärningar toppas med vaniljsmulor och fluffig kanelgrädde i glas.
Skala, dela, kärna ur och skär äpplena i tärningar. Lägg dem i en gryta och tillsätt sött vin, socker och delad, skrapad vaniljstång.
Koka upp och sjud tills äpplena blir mjuka, men inte mosiga, cirka 5 minuter. Lägg över i en skål och låt kallna i kallt vattenbad.
Värm ugnen till 225 grader. Blanda vetemjöl, bakpulver, muscovadosocker, vaniljsocker och smör i bitar i en skål.
Nyp ihop med fingrarna till en smuldeg. Lägg över på plåt med bakplåtspapper och grädda i mitten av ugnen, 5–8 minuter. Håll koll på gräddningen för det bränner snabbt! Låt svalna på bakplåtspapperet på ett galler.
Vispa grädden med kanel och florsocker till ett medelhårt skum. Fyll en spritspåse med grädden. Fördela äppelkompotten i dessertglas, strö över smulor och toppa med spritsad kanelgrädde. Pudra över lite kanel som garnering.
Recept från Mitt kök