Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Äppelchutney - recept på sötsyrligt god chutney

Recept på äppelchutney. Chutneyn kan göras några dagar i förväg och förvaras i kyl.

Petra Lindstrand
Äppelchutney - recept på sötsyrligt god chutney
Äppelchutney - recept på sötsyrligt god chutney
Äppelchutney - recept på sötsyrligt god chutney
Äppelchutney Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 3äpplen- små, rödgröna med syrlig smak
  • 1rödlök- liten
  • 2 mskrapsolja
  • 1 dlströsocker
  • 0,5 dlrussin- gula
  • 0,5 dläppelcidervinäger
  • 3 kvistarrosmarin
  • 2lagerblad
  • 0,5 tskcurry
  • 1 krmsalt

Gör så här

  1. Kärna ur äpplena och skär dem i små tärningar. Skala och finhacka löken.

  2. Fräs äpple och lök i olja i en kastrull. Tillsätt övriga ingredienser och låt koka upp. Sjud utan lock i ca 10 min, tills vätskan kokat in. Rör då och då. Låt chutneyn kallna.

Vad tyckte du om receptet?