Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Äppelchutney med calvados

Recept på äppelchutney calvados och långpeppar. Långpeppar är en gammal pepparsort som främst används i till exempel det indiska köket. Den kan ersättas med 10 svartpepparkorn. Chutneyn håller 3–4 månader i kylen.

Äppelchutney med calvados
Äppelchutney med calvados
Äppelchutney med calvados

Ingredienser

  • 1 kgäpplen
  • 0,5vaniljstång
  • 1silverlök- eller gul lök
  • 5 dlströsocker
  • 1,5 dläppelcidervinäger
  • 1 dlsultanrussin- gula
  • 2 mskcalvados
  • 2långpeppar
  • 2 krmsalt

Gör så här

  1. Kärna ur och skär äpplena i tärningar. Dela vaniljstången på längden och skrapa ut fröna. Skala och hacka löken.

  2. Blanda alla ingredienser i en kastrull. Sjud utan lock tills äpplena mjuknat men inte kokat sönder, 4–5 min.

  3. Häll upp chutneyn i väl rengjorda burkar. Låt kallna och förvara i kylen.

Vad tyckte du om receptet?