Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Äppelchutney är ett gott och fräscht tillbehör! Tillaga gärna chutneyn minst ett par timmar före servering, så hinner smaken mogna.
Klyfta och kärna ur äpplena, skär i cirka 2 x 2 centimeter stora bitar.
Smält det vita sockret i en panna tillsammans med citronsaften.
Tillsätt resterande socker och vinäger. Koka samman till en homogen massa.
Lägg i äpplena, rödlök, ingefära och lagerblad. Värm på låg temperatur i cirka 10 minuter. Äpplena skall fortfarande vara aningen fasta i konsistensen när chutneyn är klar.
Serveras kall som tillbehör.
Recept från Mitt kök