Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Äppelchutney

Äppelchutney är ett gott och fräscht tillbehör! Tillaga gärna chutneyn minst ett par timmar före servering, så hinner smaken mogna.

Äppelchutney
Äppelchutney
Äppelchutney
PERNILLA WÄSTBERG

Ingredienser

  • 0,5 läpple
  • 0,5 dlströsocker
  • 0,5citron- saften av
  • 0,25 dlmuscovadosocker- ljust
  • 0,5 dläppelcidervinäger
  • 1rödlök- skuren i tunna klyftor
  • 0,5 tskingefära- tärnad
  • 1lagerblad

Gör så här

  1. Klyfta och kärna ur äpplena, skär i cirka 2 x 2 centimeter stora bitar.

  2. Smält det vita sockret i en panna tillsammans med citronsaften.

  3. Tillsätt resterande socker och vinäger. Koka samman till en homogen massa.

  4. Lägg i äpplena, rödlök, ingefära och lagerblad. Värm på låg temperatur i cirka 10 minuter. Äpplena skall fortfarande vara aningen fasta i konsistensen när chutneyn är klar.

  5. Serveras kall som tillbehör.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök