Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Äppelchips - recept

De här chipsen kräver tid och passar till dig som gillar att pyssla lite extra i köket. Äppelchips är ett nyttigt och gott snacks som håller länge om de förvaras torrt.

Lena Söderström
Äppelchips - recept
Äppelchips - recept
Äppelchips - recept
Foto: Eva Hildén

Ingredienser

  • 68äpplen- gärna Ingrid Marie

Lag

  • 2 dlvatten
  • 1citron- färskpressad saft
  • 2 dlströsocker

Gör så här

  1. Blanda vatten, citronsaft och strösocker i en kastrull. Koka upp under omrörning och sjud cirka 3 minuter. Låt lagen kallna och kyl i kylskåp cirka 1 timme.

  2. Kärna ur och skiva äpplena tunt, använd gärna mandolin. Lägg äppelskivorna i lagen och låt stå kallt i ungefär 30 minuter.

  3. Sätt ugnen på 100 grader. Ta upp äppelskivorna, låt dem rinna av i ett durkslag och lägg ut på en plåt klädd med bakplåtspapper. Torka i mitten av ugnen med ugnsluckan lite på glänt tills äppelskivorna blir krispiga, cirka 3 timmar.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök