Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
De här chipsen kräver tid och passar till dig som gillar att pyssla lite extra i köket. Äppelchips är ett nyttigt och gott snacks som håller länge om de förvaras torrt.
Blanda vatten, citronsaft och strösocker i en kastrull. Koka upp under omrörning och sjud cirka 3 minuter. Låt lagen kallna och kyl i kylskåp cirka 1 timme.
Kärna ur och skiva äpplena tunt, använd gärna mandolin. Lägg äppelskivorna i lagen och låt stå kallt i ungefär 30 minuter.
Sätt ugnen på 100 grader. Ta upp äppelskivorna, låt dem rinna av i ett durkslag och lägg ut på en plåt klädd med bakplåtspapper. Torka i mitten av ugnen med ugnsluckan lite på glänt tills äppelskivorna blir krispiga, cirka 3 timmar.
Recept från Mitt kök