Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Äppelcheesecake på burk

Recept på äppelcheesecake på burk. Det är festligt att göra cheesecake i små burkar, men du kan också använda portionsformar eller skålar.

Äppelcheesecake på burkÄppelcheesecake på burkÄppelcheesecake på burk
Foto: Eva Hildén

Ingredienser

  • 20 stdigestivekex
  • 1 tskkanel- malen
  • 100 gsmör- smält

Fyllning

  • 78äpplen
  • 3 msksmör
  • 3 mskströsocker

Topping

  • 300 gcream cheese- typ Philadelphia
  • 1 dlflorsocker

Till garnering

  • 4 mskhasselnötter- hackade
  • kanel- malen

Gör så här

  1. Finfördela kexen, dela de i mindre bitar och kanel i matberedare monterad med en kniv. Tillsätt smöret och mixa ihop. Tryck ut blandningen i 6 portionsstora glasburkar. Ställ i kylen cirka 30 minuter.

  2. Klyfta, kärna ur och skär äpplen i bitar. Fräs dem i smöret tills dem mjuknar, cirka 5 minuter. Tillsätt sockret och fräs cirka 1 minut. Låt svalna och fördela dem i burkarna.

  3. Lägg creame cheese i en bunke och vispa upp med elvisp. Sikta ner florsockret och vispa ihop till en kräm.

  4. Toppa äpplena med krämen. Garnera med nötter och kanel.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök