Läs också:
Klassisk cheesecake – amerikansk klassiker med smak av citron
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Oavsett om du köper örter i affären eller plockar fram ur frysen från egen skörd så är det superhärligt att smaksätta bakverk med färska örter. Som i denna äppelcheesecake! Prova gärna att byta äpplet mot nektariner.
Sätt ugnen på 200°. Smörj och bröa en springform, ca 20 cm i diameter. Vispa smör, socker och farinsocker poröst. Vispa ner ägget. Blanda ihop mjöl, kanel och bakpulver och vänd ner i smeten. Tryck ut smeten i formen med lätt mjölade händer. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 10 min.
Fyllning: Repa bladen från rosmarinkvistarna och finhacka. Vispa ihop crème fraiche, socker, ägg och rosmarin. Kärna ur och skär äpplet i tunna klyftor. Häll fyllningen i formen och fördela äppelklyftorna i ett fint mönster på toppen. Grädda i ytterligare 30–35 min. Låt kakan kallna.
Sikta eventuellt lite florsocker över kakan och garnera med rosmarin. Servera med grädde vispad med vaniljsocker.
Läs också:
Klassisk cheesecake – amerikansk klassiker med smak av citron