Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Äppelbulle med vit choklad, kardemumma och pekannötter

Recept på äppelbulle med vit choklad, kardemumma och pekannötter. Äppelfyllningen gör bullen extra saftig. Frosting på toppen ger lyxig guldkant.

Äppelbulle med vit choklad, kardemumma och pekannötter
Äppelbulle med vit choklad, kardemumma och pekannötter
Äppelbulle med vit choklad, kardemumma och pekannötter
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 6 dlvetemjöl- (360 g)
  • 1,5 dlmjölk
  • 0,75 dlströsocker
  • 50 gsmör- rumsvarmt
  • 1ägg- litet
  • 0,5 tsksalt
  • 0,5 tskkardemummakärnor- krossade
  • 25 gjäst

Fyllning

  • 2äpplen
  • 2 mskströsocker- + 2 msk
  • 1 msksmör- 25 g, rumsvarmt
  • 50 gchoklad- vit
  • 100 gpekannötter

Pensling

  • 1ägg

Kardemummafrosting

  • 50 gsmör- rumsvarmt
  • 1,25 dlflorsocker
  • 75 gfärskost- naturell
  • 2 tskkardemummakärnor

Gör så här

  1. Blanda samtliga ingredienser till degen i en degblandare och arbeta den på medelhastighet ca 10 min.

  2. Låt degen jäsa under bakduk till dubbel storlek, ca 1 timme.

  3. Fyllning: Kärna ur och fintärna äpplena. Stek dem med 2 msk socker i 1 msk smör ca 5 min. Grovhacka choklad och nötter.

  4. Arbeta degen ca 2 min och kavla sedan ut den till en rektangulär platta ca 20  x  30 cm. Bred ut 25 g smör och strö på 2 msk socker. Bred på äppelkompotten och strö på choklad och nötter. Rulla ihop degen och skär den i 8 stora bitar.

  5. Lägg bitarna med snittytan uppåt i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter, och låt jäsa under bakduk ca 1 timme till dubbel storlek.

  6. Sätt ugnen på 225°. Pensla bullarna med lättvispat ägg och grädda 20–25 min. Låt kallna.

  7. Frosting: Vispa ihop ingredienserna till kardemummafrostingen och spritsa på kakan.

Vad tyckte du om receptet?