Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på äppelbulle med vit choklad, kardemumma och pekannötter. Äppelfyllningen gör bullen extra saftig. Frosting på toppen ger lyxig guldkant.
Blanda samtliga ingredienser till degen i en degblandare och arbeta den på medelhastighet ca 10 min.
Låt degen jäsa under bakduk till dubbel storlek, ca 1 timme.
Fyllning: Kärna ur och fintärna äpplena. Stek dem med 2 msk socker i 1 msk smör ca 5 min. Grovhacka choklad och nötter.
Arbeta degen ca 2 min och kavla sedan ut den till en rektangulär platta ca 20 x 30 cm. Bred ut 25 g smör och strö på 2 msk socker. Bred på äppelkompotten och strö på choklad och nötter. Rulla ihop degen och skär den i 8 stora bitar.
Lägg bitarna med snittytan uppåt i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter, och låt jäsa under bakduk ca 1 timme till dubbel storlek.
Sätt ugnen på 225°. Pensla bullarna med lättvispat ägg och grädda 20–25 min. Låt kallna.
Frosting: Vispa ihop ingredienserna till kardemummafrostingen och spritsa på kakan.